Informatie over reizen

Informatieborden in vertrekhal op Schiphol
Bagage trolley met koffers en overige bagage

Bagage

Bagage die u mee kunt nemen tijdens uw reizen bestaat uit handbagage en ruimbagage. Waar voorheen het meenemen van een koffer vrijwel standaard was inbegrepen, is dit tegenwoordig niet meer zo.

Handbagage

Deze dient te voldoen aan bepaalde afmetingen welke per luchtvaartmaatschappij verschillend kunnen zijn. Enkele maatschappijen zijn hierin zeer strikt. Indien uw handbagage niet aan de eisen voldoet zal uw handbagage als ruimbagage worden aangemerkt waarvoor u dan tevens de toeslag zal moeten betalen voor het inchecken van ruimbagage op de luchthaven zelf. Daar hangt een aardig prijskaartje aan vast.
Zorg dat u op de hoogte bent van de geldende voorwaarden met betrekking tot handbagage van de maatschappij waarmee u vliegt!

Ruimbagage

De ruimbagage dient eveneens aan de voorwaarden te voldoen welke ook per luchtvaartmaatschappij verschillend zijn. Bij sommige maatschappijen mag u bijvoorbeeld meer dan één koffer meenemen. Bij low-cost maatschappijen is ruimbagage vrijwel nooit inbegrepen in de ticketprijs. Dit geldt eveneens voor reguliere luchtvaartmaatschappijen binnen Europa. Indien niet inbegrepen, meld u ruimbagage dan aan bij het online inchecken. Het inchecken van de bagage op de luchthaven is duurder.
Zorg dat u op de hoogte bent van de geldende voorwaarden met betrekking tot ruimbagage van de maatschappij waarmee u vliegt!

Voorwaarden van vliegtickets

Vliegtickets zijn aan voorwaarden verbonden. Naarmate deze ‘strenger’ worden is het vliegticket vaak voordeliger. Daartegenover staat wel dat u een voordelig vliegticket na boeking niet meer kunt wijzigen of annuleren.
De voorwaarden van vliegtickets verschillen per luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen geldt dat u een vliegticket geboekt bij een low-cost luchtvaartmaatschappij na betaling niet meer kunt wijzigen of annuleren. Bij annulering gelden dan 100% annuleringskosten.

Indien u met een tussenstop naar een verre bestemming vliegt, is het soms mogelijk een aantal nachten door te brengen in de stad waar u dient te overstappen. Men spreekt dan van een ‘stop-over’. Meestal is deze mogelijkheid beschikbaar zonder meerkosten. U kunt zodoende een aantal nachten in een stad verblijven en zo meerdere bestemmingen combineren.